Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z rogalików

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 60 g
Rogaliki 8 sztuk
migdały 5 dag
mleko 1/2 l
jaja 3 sztuki
masło 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z rogalików

Rogaliki pokroić w plastry i zalać gorącym mlekiem. Żółtka utrzeć z masłem i cukrem, dodać pianę z białek i migdały, potem połączyć z namoczonymi w mleku rogalikami. Włożyć do formy wysmarowanej masłem i piec na złoty kolor w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak