Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z jabłek z szybkowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier waniliowy 1 opak
cukier 6 łyzek
woda 2 szkl
jabłka 4 pieczone

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z jabłek z szybkowaru

Jabłka przetrzeć przez sito, osłodzić połową cukru. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier i cukier waniliowy. Wymieszać ostrożnie z jabłkami, wyłożyć do wysmarowanej margaryną i wysypanej tartą bułką formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, szczelnie przykryć. Do szybkowaru wlać 2 szklanki wody, zagotować, wstawić na podwyższeniu naczynie z masą. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak