Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka warzywna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska
marchew
jabłko
natka pietruszki
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka warzywna

1. Wszystkie warzywa myjemy.
2. Szatkujemy, trzemy na tarce albo wrzucamy do malaksera.
3. Solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny.
4. Wszystko mieszamy i odstawiamy na około 15 minut.

Jeśli ktoś lubi, może dodać majonezu. W takiej wersji surówka smakuje rewelacyjnie, czego nie można powiedzieć o biodrach i brzuszkach :)

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 21.11.2012 14:30
świetny pomysł:)
caralajna 04.05.2012 16:12
zdrowa i smaczna
RenataZ-et 03.02.2012 18:11
bardzo fajna ta surówka :)
Pajecznik 27.11.2011 12:27
muszę przyznać,że był to wypadek przy pracy :) sama byłam zaskoczona efektem, dlatego zdecydowałam się umieścić przepis. Pozdrawiam
gottrina 26.11.2011 14:09
ja też nigdy nie jadłam aż tak zmielonej sałatki, ciekawa jestem jaka jest w smaku
treonina 26.11.2011 13:38
nigdy nie robiłam takiej sałatki :-) tzn. nigdy nie szatkowałam warzyw, raczej się je kroiło bardzo drobno ale na pewno nie aż tak :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak