Omlet niedzielny

Omlet niedzielny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarzyny ugotowane i starte na tarce o grubych oczkach

    20 dag
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżeczka
  • jajka

    4 szt
  • koperek Prymat

    1 łyżeczka
  • sól czosnkowa Prymat

    1/2 łyżeczki
  • smietana 18%

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć warzywa. Jajka rozmieszać ze śmietaną, solą czosnkową, natką, koperkiem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać warzywa, wymieszać i usmażyć z obu stron. Podawać z ciemnym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

20.10.2010 16:04
omlet jak omlet ale zjeść można

marta639

17.09.2010 15:18
Ciekawy przepis.

Barbara55

16.09.2010 15:53
to u mnie piątkowy

MAŁGORZATA108

12.07.2010 21:23
U mnie nazywał się będzie omlet wtorkowy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat