Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kluseczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 0,5 kg
mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 0.3 kg
jajko 2 szt
przyprawy sól pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kluseczkami

Mięso pokroić w kostkę , podsmażyć w rondlu . Podlać trzema łyżkami wody , dusić pod przykryciem. Jak mięso będzie rumiane wlać dwie szkl. wody , zagotować , zagęścić śmietaną. Z ziemniaków ,mąki ziemniaczanej i jajek zagnieść ciasto dodając łyżeczkę soli. Formować małe kluseczki i ugotować w osolonej wodzie. Podawać gorące polane gulaszem z zestawem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak