Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z suszonymi śliwkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 30 dag
jajko 1 szt
woda 1/2 szkl
Nadzienie:
śliwek suszonych 40 dag
cukier 1 łyżka
masło wg potrzeb
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z suszonymi śliwkami.

Śliwki umyć i namoczyć - odstawic na noc a następnego dnia ugotować ok.5 minut,odcedzić i wypestkować.Dodać cukier i wymieszać na gładka masę.
Przygotować ciasto na pierogi,rozwałkować i szklanką wykrawać krążki.Na każdy krążek łyżeczką kłaść nadzienie,zlepiać pierogi i gotować w lekko osolonym wrzątku ok.3 min po wypłynięciu.Pierogi podawać polane masełkiem z podsmazoną bułką tartą.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.01.2014 06:51
muszą być smaczne
pajbek 31.10.2013 14:17
Dla mnie pycha :-)
Motorek 06.08.2013 21:52
Bardzo dobre
IZABELA29 27.04.2013 08:54
muszą byc pyszne
barbara11561 27.04.2013 08:31
świetne,z takim nadzieniem nie robiłam jeszcze:)
misia53 26.10.2012 00:37
fajne , mogą być też na wigilię
kuklik 11.10.2012 16:59
a to ciekawe
m1monika 11.02.2012 17:06
muszą być smaczne :)))
Justa32 17.12.2011 07:55
smaczne pierożki!!!!
anemon 28.11.2011 09:19
Ciekawy przepis.
IZABELA29 28.11.2011 08:18
trzeba zrobić
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak