Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa miruna z suszonym jabłkami i orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miruna 1 szt
orzechy włoskie 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sok jabłkowy 3 łyżki
jabłka suszone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa miruna z suszonym jabłkami i orzechami

Mirunę posypujemy słodką papryką wymieszaną z przyprawą do ryb . Smażymy na patelni grillowej .Smażymy z dwóch stron .Pod koniec kładziemy na patelnie jabłka i orzechy i podlewamy sokiem jabłkowym dusimy chwilę ,ponieważ sok szybko się zredukuje .Podajemy na ciepło .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 26.11.2011 13:44
Lubię mirunę, rzadko można ją teraz spotkać.A Twoja wygląda bardzo apetycznie.
Monika111 26.11.2011 09:27
fajna rybka :)
gosia47-47 26.11.2011 08:34
super
gottrina 26.11.2011 08:30
ciekawa jestem jak smakuje ta minura
iwa643 26.11.2011 07:28
Mozna pokropić cytryną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak