Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
ogórki kiszone 2 szt
marchew 1 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 1 szt
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią foto
2
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cukinię umyć, zetrzeć na grubej tarce
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią foto
3
Utartą cukinię wymieszać z solą, odłożyć na 10 minut, następnie odcisnąć z powstałego płynu. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią foto
4
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.01.2013 16:17
Wygląda wspaniale. Taka surówka to świetny dodatek do obiadu.
olkaaa 21.12.2012 08:21
takiej jeszcze nie jadłam
Seba 25.08.2012 09:35
pyszności
Motorek 06.06.2012 08:14
smaczna
Cukiereczek13 01.06.2012 22:20
wyglada bardzo apetycznie ;)
Wacław 01.12.2011 13:12
pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak