Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
sól do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie
żółtko jajek 1 sztuka
sezam 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z pieczarkami

Pieczarki myjemy, kroimy w kawałki i podsmażymy na patelni. Czekamy aż odparuje wodę.
Wykładamy pieczarki na ciasto i zawijamy jak roladę. Całość smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. kroimy na małe kawałki. Pieczemy ok 20 minut w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 17.09.2012 08:21
pysznie..
Ewa/kalapurtka 20.01.2012 22:30
pycha
Ewa/kalapurtka 20.01.2012 22:30
pycha
sunnymood 26.11.2011 12:00
Wygląda smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak