Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś smażony na maśle, podany z puree cytrynowym oraz pikantnym sosem czekoladowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

klarowane masło 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
mąka 3 łyżki
łosoś dzwonka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony na maśle, podany z puree cytrynowym oraz pikantnym sosem czekoladowym

Dzwonki łososia myjemy i osuszamy ● Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym ● Obtaczamy w mące ● Smażymy na rozgrzanym maśle do uzyskania złotego koloru.

Podajemy z cytrynowym puree i sosem czekoladowym do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.01.2012 09:28
poezja smaku
Justyna Jussstiii 19.12.2011 13:44
super
mari 04.12.2011 20:24
mmmmm brzmi pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak