Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowo-koperkowwa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
bulion cielęcy 2 litry
kalafior 0,5 sztuki
marchewka 1 sztuka
koperek 1 garsztka
śmietana 0,5 opakowania
kucharek uniwersalny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka 2 sztuki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowo-koperkowwa z grzankami

Bulion gotujemy, dodajemy obrane i pokroione w kostke ziemniaki i marchewke, gotujemy, dodajemy umyty podzielony na rózyczki kalafior. Gotujemy do miekości. Dodajemy opłukany , osuszony i posiekany koperek. Dodajemy smietane. doprawiam do smaku. Bułkę kroimy w kostke, skrapiamy oliwa , przyprawiamy, pieczemy na złoty kolor. podajemy z zupa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.02.2013 20:49
dobry pomysł z tymi grzankami
malaczarna23 21.05.2012 22:18
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak