Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karminadle cioci Zosi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
bułka
cebula
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karminadle cioci Zosi

Mięso wymieszać z namoczoną bułką, surowym jajkiem, posiekaną zieleniną i drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę, a potem formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć, aż ładnie się zrumienią. Można podać z ziemniakami i buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak