Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi - ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi - ciasto

Na stolnicy wyspać mąke - zrobić dołeczek i wbic jajko a nastepnie olej. Ugniatać i dolewać po troszke wody (musi być dość CIEPŁA - to WAŻNE). Zagniatać aż ciasto będzie elstyczne. Aby dodatkowo lepiej się wałkowało należy ciasto przykryć gorącym talerzem (najlepiej podgrzany na parze) dopoki talerz nie wystygnie.
Wałkować i wycinać pierożki za pomocą szklanki - nakładać farsz, skleić i wrzucic na gotującą się osoloną wodę. Gotować 3 minuty od czasu wypłynięcia.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak