Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1,5 łyżki
marchewka 2
pietruszka z natką
seler 1/4
por (biała część) 1
cebule 2
pieprz
mąka 1/2 szklanki
jajko
sól
borowiki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa z makaronem

Grzyby zalać 2 l wody, dodać łyżkę masła i gotować pół godziny. Dołożyć obraną włoszczyznę, cebule, pieprz. Gotować, aż grzyby będą miękkie. Wywar przecedzić, grzyby pokroić - kapelusze w paski, a nóżki posiekać. Z mąki, reszty masła, jajka, soli o 5 łyżek wody zagnieść ciasto, dodać posiekane nóżki i ponownie zagnieść. Rozwałkować, zwinąć jak naleśnik, pokroić w paski. Wrzucić na osolony wrzątek, ugotować, odcedzić. Wywar ponownie zagotować, wymieszać z pokrojowymi kapeluszami, przyprawić solą i pieprzem. Makaron zalać gorącą zupą, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.11.2011 09:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak