Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 5
pieczarki 30 dag
ketchup
margaryna 3 łyżki
ser żółty 5 plasterkó

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na pięć prostokątów. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Później pieczarki smażymy na rozgrzanej margarynie. Ciasto francuskie smarujemy z jednej strony ketchupem. Na każdy kawałek ciasta dajemy po jednej parówce, garść pieczarek oraz jeden plasterek sera zółtego. Ciasto francuskie dokładnie zawijamy w rulonik. Zwinięte ciasto z dodatkami w środku pieczemy około 20 -25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 11.02.2012 11:08
są przepyszne
Ewa104 26.11.2011 11:41
Ja nacinam końce parówek na krzyż na ok.2-3 cm odcinkach.Podczas pieczenia końce fajnie się wywijają na boki.
pioge7 26.11.2011 08:31
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak