Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kapuśniaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
cebula 1 szt
jajko 2 szt
bułka czerstwa 2 szt
sól, pieprz do smaku
oliwa do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
kapusta 200 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kapuśniaczki

Mięso myjemy i mielimy razem z cebulą i kapustą.
Bułki namaczamy i odciskamy, dodajemy do mięsa.
Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, formujemy podłużne paluszki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie.
Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 01.03.2012 20:34
są pyszne :) żona takie robi ale dodaje jeszcze do tego sos pomidorowy
rjustysia 15.02.2012 15:48
Bardzo dobre są takie kotleciki, choć nie lubię, gdy ktoś mówi o takich gołąbki bez zawijania ;) gołąbek to gołąbek :D
ZEWA 30.01.2012 12:39
pycha, pycha
cukiereczek 29.01.2012 10:33
pycha
misia53 23.08.2011 14:25
ciekawe
jogobella231
jogobella231 12.03.2011 08:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak