Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 łyżka
przyprawa warzywna 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
biała kapusta 6 szklanek
pieczarki 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona kapusta

Rozgrzać wok. Polać 2 łyżkami oleju. Smażyć pieczarki na dużym ogniu 2 minuty, mieszając. Odłożyć do miseczki. Wlać do woka resztę oleju, wrzucić kapustę. Smażyć, mieszając, 3 minuty, Dodać pieczarki. Rozmieszać mąkę, przyprawę i sos w 1/2 szklanki wody i wlać do kapusty. Energicznie mieszać i smażyć jeszcze minutę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.11.2011 10:24
mniam
agnieszka214 27.11.2011 10:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak