Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
Bulion grzybowy 1 kostka
masło 1 łyżka
sól
czarny pieprz
natka pietruszki
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

Pieczarki zmiksować na gładką masę. W litrze wrzątku rozpuścić kostkę bulionową, dodać pieczarki i masło. Gotować w garnku z grubym dnem na niewielkim ogniu pod przykryciem przez kwadrans, co chwilę mieszając. Podawać z natką i groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak