Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupa fasolowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 300 g
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
bulion drobiowy 1 szkl
śmietana 1 szkl
mąka 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupa fasolowa

Dzień wcześniej namoczyć fasolę w wodzie. Następnego dnia ugotować bulion drobiowy z kostki, odstawić. Do namoczonej fasoli dodać 2 litry wody i gotować, gdy fasola będzie do połowy ugotowana dodać szklankę bulionu drobiowego, czosnek, liść laurowy i gotować dalej do całkowitej miękkości. Wymieszać śmietanę z mąką i przez rzadkie sito wlać do zupy, zagotować, posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 03.04.2015 17:20
ciekawy przepis:)
Katarzyna59 11.05.2014 16:42
znakomita zupka
Grażyna13 20.04.2014 20:27
bardzo lubię :)
pawlito 15.04.2014 13:04
lubię takie zupy
Kolorowa 19.10.2013 20:12
ciekawe ;)
Dorota37 21.08.2013 19:13
jaka dobra
caralajna 09.08.2013 07:54
smaczna zupa
Anna169Hosz 30.06.2013 21:02
Ja do fasolówki nie dodaję śmietany, ciekawe jak smakuję?
Łukasz15 12.05.2013 07:12
Lubię taką zupkę
jordi 26.04.2013 08:50
ciekawy przepis
jolanta19 27.11.2011 15:32
super
Krystyna32 26.11.2011 22:52
extra
ronald88 26.11.2011 09:48
super
ronald88 26.11.2011 09:47
super
Kamila/kami007 25.11.2011 18:26
mmm
Kamila/kami007 25.11.2011 18:26
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak