Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeyt w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 1
jajko 2
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
wywar jarzynowy 3/4 litra
koperek 1/2 pęczka
śmietana 18 proc 400 ml
sól
pieprz
przyprawa do mielonki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeyt w sosie śmietanowym

Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Wyrobić z mięsem, jajkami, połową bułki tartej i kilkoma łyżkami wywaru, przyprawić. Uformować kulki, obtoczyć w reszcie bułki. Resztę wywaru zagotować w rondlu, włożyć pulpety. Zamieszać. Gotować 15 minut. Wlać śmietanę, wymieszać. Gotować 10 minut. Wsypać posiekany koperek. Gotować, aż sos zgęstnieje, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak