Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
mąka 25 dkg
jajko 3 szt
olej
sól
pieprz
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w cieście

Rydze czyścimy,myjemy i osuszamy-odcinamy trzonki.Z mąki jaj i mleka robimy geste ciasto.Maczamy kapelusze rydzów i wkładamy na rozgrzany olej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak