Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk nadziewany papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 5 plastrów
papryka czerwona 1/2 sztuki
sól
pieprz
tymianek
olej
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk nadziewany papryką

Z udźca wykroić kość. Mięso umyć, osuszyć, przykryć folią aluminiową, cienko rozbić. Posypać solą, pieprzem, tymiankiem, mieloną papryką z obu storn. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na kilka godzin. Paprykę oczyścić, pokroić w paski. Boczek i paprykę rozłożyć na mięsie, ściśle zwinąć. Związać nicią, ułożyć w formie, skropić olejem. Piec 15 min. w temp. 200 stopni. Temp. zmniejszyć do 180 stopni i piec jeszcze godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak