Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z sosie paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 1/2 kg
makaron muszelki 1/2 opakowania
papryka czerwona 1 strąk
pomidory 2
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
cukier 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z sosie paprykowym

Makaron ugotować, odcedzić. Czosnek i cebulę posiekać. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać mięso, podsmażyć. Dodać paprykę, pomidory, koncentrat, czosnek i cukier. Podlać wodą, dusić do miękkości, doprawić. Sosem polać makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak