Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka kapusty pekińskiej 1/2 szt
cykoria 1 szt
por 1/2 szt
ogórek zielony 1 szt
papryka 1 szt
ser żółty 15 dag
pietruszka 1 natka
olej 5 łyżek
ocet winny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
bazylia 1 szt
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty

Kapustę drobno poszatkować. Pora opłukać, przekroić wzdłuż i pokroić w pół plastry. Z cykorii usunąć gorzki głąb, umyć i drobno poszatkować. Ogórek zielony obrać, umyć i pokroić w plastry. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paski. Kapustę i cykorię skropić sokiem z cytryny. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa wymieszać razem i posypać serem żółtym. Olejem zalać czosnek przepuszczony przez praskę, dodać bazylię do smaku doprawić solą, cukrem i pieprzem. Zaprawę wymieszać i polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak