Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet biszkoptowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka 1 łyżka
mleko 1 łyżka
margaryna 1-2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet biszkoptowy

W łyżce mleka rozprowadzić łyżkę mąki, wbić żółtka, dodać sól i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek na sztywno i połączyć z żółtkami. Na patelni roztopić margarynę, rozgrzać i wlać masę jajeczną. Smażyć powoli na małym ogniu, a gdy jaja się zetną wstawić do piekarnika i zapiekać 5-10 minut. Zrumieniony omlet wyjąć, na połowie ułożyć dowolny farsz i przykryć drugą połową, zsunąć na półmisek. Omlet biszkoptowy można podawać jako słodki deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak