Karp w occie

Karp w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1-2 szt
  • mąka

    do obtaczania
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • ocet

    1/2 l
  • woda

    2,5 l
  • ziele angielskie

    5 szt
  • liść laurowy

    5 szt
  • pieprz ziarnisty

    10 szt
  • cebula

    1 szt
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • gorczyca biała cała

    1/4 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę należy oczyścić i pokroić w dzwonki.
Posolić i popieprzyć.
Obtoczyć w mące i usmażyć.
W międzyczasie należy wszystkie składniki na zalewę zagotować.
Smak zalewy zależy od upodobań, jeżeli jest za kwaśna można dolać wody.
Sól i cukier do smaku.
W dużym słoiku układamy usmażone karpie i zalewamy gorącą zalewą.
Zakręcamy słoik i przechowujemy w zimnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anoosia

08.02.2012 19:30
fajne!

Henryka2

28.01.2011 04:13
Robię podobnie, tylko z zalewą zncznie słabszą.Pyszna rybka!

Justyna223

21.10.2010 21:58
coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat