Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1-2 szt
mąka do obtaczania
sól, pieprz do smaku
oliwa do smażenia
ocet 1/2 l
woda 2,5 l
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
cebula 1 szt
cukier do smaku
sól do smaku
Gorczyca biała cała Prymat 1/4 op

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w occie

Rybę należy oczyścić i pokroić w dzwonki.
Posolić i popieprzyć.
Obtoczyć w mące i usmażyć.
W międzyczasie należy wszystkie składniki na zalewę zagotować.
Smak zalewy zależy od upodobań, jeżeli jest za kwaśna można dolać wody.
Sól i cukier do smaku.
W dużym słoiku układamy usmażone karpie i zalewamy gorącą zalewą.
Zakręcamy słoik i przechowujemy w zimnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 08.02.2012 19:30
fajne!
Henryka2 28.01.2011 04:13
Robię podobnie, tylko z zalewą zncznie słabszą.Pyszna rybka!
Justyna223 21.10.2010 21:58
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak