Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki torcik brzoskwiniowo - śmietankowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
śmietan fix 1 op
cukier puder 2 łyżki
galaretka brzoskwiniowa 1 op
sok brzoskwiniowy 100 ml
dżem morelowy 6 łyżeczek
kremówka 320 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki torcik brzoskwiniowo - śmietankowy

Upieczony biszkopt (przepis znajdziecie na stronce) studzimy a nastepnie przekrawamy tak by otrzymac 3 blaty. Ponczujemy np. sokiem z brzoskwiń. Wcześniej przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową wg instrukcji na opakowaniu z tym że dajemy 400ml wody. Galaretke studzimy tak aby lekko stężała.
Śmietanke ubijamy ze śmietanfixem, pod koniec dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Dodajemy stężała galaretkę i delikatnie mieszamy. Przekładamy biszkopt: ciasto, masa śmietankowa, dżem, ciasto itd i dekorujemy wedle uznania. Pozostawiamy w lodówce przynajmniej na 3 godziny.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 26.11.2011 08:01
Bardzo ładny
treonina 25.11.2011 14:13
wygląda świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak