Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa migdałowa z fasoli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
fasola Jaś 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa migdałowa z fasoli

Fasolę dokładnie umyć, zalać przegotowaną ciepłą wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie. Bardzo miękką fasolę przetrzeć przez drobne sitko. W makutrze, utrzeć masło z cukrem na pulchna masę, i stopniowo dodawać ostudzoną przetartą fasolę do masy dalej ucierając. Na końcu wlać kilka kropel olejku migdałowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak