Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kokosowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórka kokosowe 25 dag
cukier 1 szklanka
śmietana 1.5 szklanki
białko 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kokosowa

Wiórka kokosowe wymieszać z cukrem i zalać śmietaną, odstawić na godzinę aby namokły. Z białek ubić na sztywno pianę, dodać sok z cytryny i wymieszać. Do ubitej piany włożyć namoczone wiórka kokosowe ( najlepiej wsypać je przez sitko), dodać, mąkę ziemniaczaną i delikatnie, powoli wymieszać. Tak przygotowaną masą posmarować podpieczone ciasto i wstawić go gorącego piekarnika na około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak