Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z żurawin i jabłek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 20 dag
jabłka 2 szt
woda 3/4 szklanki
cukier 5 dag
skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z żurawin i jabłek

Jabłka należy umyć, osączyć, usunąć gniazdka nasienne, obrać i podzielić owoce na ćwiartki. Do jabłek dodać opłukane żurawiny, zalać gorąca wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Owoce przestudzić, zmiksować a następnie przetrzeć przez sitko. Do smaku dodać cukier oraz skórkę z pomarańczy drobniutko pokrojoną. Sos podawać do mięsa pieczonego lub smażonego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak