Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka flamandzka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 30 dag
cykoria 6 szt
sos worcester 1 łyżeczka
sok z cytryny
majonez 4 łyżki
pietruszka 1 natka
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka flamandzka

Mięso z kurczaka ugotować w rosole, pokroić w paski. Morele odsączyć z soku i pokroić w dość grube paski. Cykorię umyć, osączyć pokroić w plasterki, a następnie skropić sokiem z cytryny. Mięso połączyć z morelami i cykorią. Majonez wymieszać z cukrem, solą pieprzem cayenne i sosem Worcester. Przygotowanym sosem polać wszystkie składniki i wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak