Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska sałatka z szynką parmeńską

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nektarynki 2
szynka parmeńska 4 plasterki
kulka mozzarelli
roszponka garść
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny
syrop klonowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska sałatka z szynką parmeńską

Nektarynki kroimy na ćwiartki , szynkę wzdłuż na pół , mozzarellę na 4 części , roszponkę umyć i osuszyć od razu , orzeszki również przygotować . Oliwę połączyć z syropem i 2 łyżkami soku z cytryny . Na talerzach najpierw wykładamy liście roszponki , owoce , szynkę , ser a na koniec wszystko polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.05.2012 07:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak