Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 500 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 zabki
ziemniaki 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
pomidory 4 sztuki
bulion cielęcy 3 litry
mąka ziemniaczana 2 łyżki
śmietana 4 łyzki
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

Mięso myjemy. osuszami y i kroimy w kostkę , opruszamy przyprawami, smazymy. dodajemy pokroioną w kostkę cebule i zmiażdżony czosnek. dusimy, podlewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia. ziemniaki i marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do zupy. gotujemy, dodajemy zmiksowane pomidory bez pestek i skory. czerwona fasolę i koncentrat. gotujemy do miękośći.dodajremy makę ziemniaczana rozpuszczoną w niewielkiej ilośći zimnej wody, smietane, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak