Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Barszcz biały 1 butelka
kość wiprzowa 1 sztuka
jajko 4 sztuki
kiełbasa biała 4 szklanki
woda 1 i 1/2 litra
śmietana 3/4 szklanki
sól, pieprz wg uznania
przyprawa czosnkowa wg uznania
cebula 1/4 sztuki
marchewki 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Ugotować wywar z wody na kości, marchewce, cebuli i posolić. Następnie wrzucić kiełbasę i chwilę pogotować. Osobno ugotować jajka. Wlać większą część barszczu do wywaru i gotować jeszcze 5 minut. Roztrzepać śmietanę, wlać do niej troszkę gotowanego barszczu. Zmieszać dobrze. Wszystko wlać do wywaru. Przyprawić po swojemu.
Na talerz ułożyć kawałek jajka i zalać barszczem. podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynab1903 15.03.2012 21:09
uwielbiam biały barszcz
Kuchareczka2 24.12.2011 11:37
uwielbiam
pigila
pigila 03.10.2011 17:11
super
malaczarna23 08.07.2011 19:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak