Mostek cielęcy duszony z warzywami

Mostek cielęcy duszony z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mostek cielęcy

    1 kg
  • kapusta włoska

    60 dag
  • marchew

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • sól czosnkowa Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • ziele angielskie

    4 szt
  • boczek wędzony

    25 chudy
  • liść laurowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić, opłukać, grubo pokroić na kawałki i włożyć do gamka. Umyte mięso podzielić na kawałki, wraz z boczkiem włożyć do warzyw. Dodać przyprawy, sól czosnkową, podlać rosołem i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso i boczek będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso podawać wraz z jarzynami i kawałkami boczku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

31.01.2011 14:21
mostek jest dobry

rakow2

19.10.2010 15:07
mostek duszony to poważna rzecz

Barbara55

16.09.2010 15:50
taki dobrze uduszony mostek to jest coś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat