Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi pieczone w liściach sałaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony
pietruszka zielona
sałata
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej
białe wino
sok z cytryny
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi pieczone w liściach sałaty

Pstrągi myjemy,solimy i pieprzymy,skrapiamy sokiem z cytryny.
Pietruszkę wkładamy do brzucha pstrągów.Liście sałaty sparzamy i osuszamy.
Układamy liście sałaty i owijamy w nie ryby.Arkusze foli smarujemy olejem i układamy pstrągi polewając białym winem.Układamy na grillu pieczemy ok 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 05.10.2011 09:20
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak