Pstrągi pieczone w liściach sałaty

Pstrągi pieczone w liściach sałaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

  • pietruszka zielona

  • sałata

  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • olej

  • białe wino

  • sok z cytryny

  • folia aluminiowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi myjemy,solimy i pieprzymy,skrapiamy sokiem z cytryny.
Pietruszkę wkładamy do brzucha pstrągów.Liście sałaty sparzamy i osuszamy.
Układamy liście sałaty i owijamy w nie ryby.Arkusze foli smarujemy olejem i układamy pstrągi polewając białym winem.Układamy na grillu pieczemy ok 15 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

05.10.2011 09:20
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat