Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane warzywa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia
bakłażan
papryka żółta
pomidorki koktajlowe
olej 1\\4 szklanki
tortilla 4
kozi ser 100 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane warzywa

Bakłażana wraz z cukinią umyć i pokroić w plastry a paprykę w paski , wszystkie warzywa polewamy olejem pomidorki koktajlowe wystarczy tylko garść od razu zacząć grillować na aluminiowej tacce , a plastry cukinii i bakłażana na ruszcie . Warzywa pieczemy 10 minut . Placki tortilli także podpiec na grillu z obu stron . wyjąc miseczkę wyłożyć na nią tortillę a do środka włożyć warzywa , posypać kilkoma oliwkami i dodać kawałki sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 08.11.2012 16:54
lubię
babcia
babcia 08.11.2012 16:54
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak