Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
natka pietruszki
pomidory 2
ser błękitny 100 g
ser żółty 50g
orzechy piniowe 2 łyżki
sól
pieprz
ryż biały 200 g
papryka 8

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane

Jeśli mamy 8 nie dużych papryk to najpierw musimy je wszystkie umyć a potem osuszyć , i nożem odciąć górną część , natnij paprykę tak aby tylko ją delikatnie rozchylić i usunąć pestki. Ryż ugotuj i wymieszaj z posiekaną dymką i natką jeszcze dodaj pokrojone w kostkę pomidory , pokruszony ser pleśniowy oraz ser żółty starty na tartce wraz z uprażonymi orzechami a całość musimy doprawić do smaku. I tym farszem musimy nafaszerować papryki obwiązać je kuchennym sznurkiem by nie rozchyliły się podczas pieczenia i grillujemy przez 15 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.02.2013 00:26
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak