Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z pasztetową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jaja 2 szt
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z pasztetową

mąkę przesiewamy na stolicę wbijamy jaja dodajemy 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli i wlewamy szklankę wody zagniatamy ciasto rozwałkowujemy szklanką wykrawamy kółka pasztetową kroimy w dużą kostkę i po jednej nakładamy na każde kółko zlepiamy jak pierogi gotujemy w osolonej wodzie z 2 łyżkami oleju odcedzamy studzimy smażymy na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super
agnieszka214 26.11.2011 09:37
pyszne robiłam polacam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak