Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki świeże 50da dag
bita śmietana 1 opakowanie
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Następnie żółtka. Delikatnie łyżką wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 min w 180 st. C. Ubiec i ostudzić. Ubić bitą śmietanę z torebki tak jak opisane na opakowaniu. Połowę dać na placek. Na to ułożyć truskawki obtoczone w cukrze. Na truskawki dać resztę części bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.04.2012 07:19
truskawki...mniam mniam...:))
bercik1 27.09.2011 23:13
Apetycznie wygląda.
malaczarna23 18.09.2011 10:00
pyszne
tomek18 24.07.2011 18:34
super
KasiaK90 23.07.2011 08:23
super ciasto:)
aacaac 23.05.2011 07:58
smaczne
ilka_86 28.03.2011 18:29
bardzo smaczne ciasto:)
IlonaAlbertos 11.02.2011 12:25
Lubie takie ciasta.
gosia47-47 29.06.2010 15:47
świetne foto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak