Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 4 szt
chrzan tarty 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka z kurczaka

Do miseczki wlać 2 łyżki oliwy, dodać utarty chrzan, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, odrobinę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, włożyć do marynaty, wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny. Następnie mięso wyjąć z marynaty, ułożyć w brytfannie, polać pozostałą oliwą, włożyć do piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 1 godziny, polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.05.2013 07:31
bardzo lubię
IlonaAlbertos 29.05.2012 23:50
Taki kurczaczek to coś dla mnie :)
Iwusia 29.05.2012 23:37
ale pyszne
Rybciia 28.05.2012 11:05
pyszne :-)
Wafelek2601 01.05.2012 09:04
moje ulubione
Wacław 27.11.2011 09:57
znakomite !
Monika193
Monika193 26.11.2011 23:36
uwielbiam udka
Motorek 26.11.2011 11:10
super
alaaa 25.11.2011 19:59
ja też lubię pikantne mięsko
caroline1983 25.11.2011 18:48
cos w moim guscie :)
Iwona51
Iwona51 25.11.2011 10:02
smaczne
ronald88 25.11.2011 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak