Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki pod śnieżną chmurką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
aromat waniliowy 1/2 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kako 2 łyżki
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
masło roztopione 100 g
śmietana kremówka 250 ml
cukier puder 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
śmietan fix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki pod śnieżną chmurką

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.
Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.

Przygotować krem:
Śmietana musi być dobrze schłodzona w lodówce. Ubijać mikserem z trzepaczkami do piany na średnim biegu. Dodać cukier i ewentualnie usztywniacz, sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać.
Udekorować babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 25.11.2011 09:37
super
iziona 25.11.2011 08:25
Lubie takie słodkości i z chęcią bym taką dzisiaj zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak