Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JABŁKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
śmietana 1 szkl
mleko 1 szkl
laska wanili 1/2 szt.
cynamon
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JABŁKOWA

Umyte jabłka pokroić na kawałki nie usuwając gniazd nasiennych. Zalać szklanką wrzącej wody dodać przekrojoną wanilię. Jabłka przegotować, ostudzić i przetrzeć przez sitko. Dodać mleko i śmietanę. Doprawić cynamonem i cukrem. Podawać na zimno lub ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 13.06.2013 12:34
smaczna zupka :-)
anemon 13.04.2013 12:11
Bardzo lubię zupy owocowe.
junox 20.12.2011 22:22
bardzo ciekawa
IZABELA29 17.12.2011 11:29
ciekawe jak smakuje
ben-ka 17.12.2011 09:52
takiej jeszcze nie jadłam.
Motorek 09.12.2011 13:05
super
smakoszek 28.11.2011 14:23
coś nowego
cooleczka 25.11.2011 08:07
wydaje się być pycha - chcę ją zrobić, ale nie mam wanilii, więc spróbuję z cukrem waniliowym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak