Boczek pieczony

Boczek pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól czosnkowa Prymat

    2 łyżeczki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • boczek

    80 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek opłukać, osuszyć, skórkę naciąć w kratkę, a cały boczek natrzeć solą czosnkową i majerankiem. Następnie włożyć do brytfanny, podlać rosołem i piec przez 40-60 min w piekamiku nagrzanym do temperatury 185°C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

31.01.2011 14:22
lubię boczek

rakow2

19.10.2010 15:06
pora na boczek

Barbara55

15.09.2010 15:39
znowu boczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat