Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa z lanymi kluskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 2 szt
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
pieczarki 30 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa z lanymi kluskami

Kroki postępowania

1
do gotującej się wody dodajemy pokrojone warzywa, porcję rosołową, kucharka, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
Krok 1 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
2
na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy pieczarki pokrojone w pół krążki
Krok 2 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
3
przesmażone pieczarki dodajemy do rosołu, zagotowujemy zagęszczamy lanymi kluskami
Krok 3 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
4
dodajemy śmietany wg uznania, doprawiamy do smaku, podajemy posypane zieloną pietruszką
Krok 4 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.01.2012 17:35
super
aleksa123 04.01.2012 11:08
świetna
jeta72 26.12.2011 22:41
pycha
olkaaa 11.12.2011 12:49
bardzo lubię
Ewelina38 08.12.2011 17:59
pyszna zupka
Anna146 25.11.2011 08:08
po prostu pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak