Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron gotowany
śmietana 30% 2 łyżki
jajko 2 sztuki
przyprawy
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z makaronem

Na patelnię wlać śmietanę kremówkę i zagotować,do gotującej śmietany dodać rozmieszane jajka oraz ugotowany, zimny makaron, oczywiście był to makaron który został z wcześniejszego obiadu około 1 szklanki, przemieszać na patelni i doprawić do smaku solą oraz pieprzem ja używam ziołowego, wszystko dokładnie wymieszać i smażyć do odpowiedniego dla nas ścięcia się jajek, gotowy i gorący makaron przełożyć na talerze i posypać sporą ilością startego zółtego sera. Można też przed podaniem posypać szczypiorkiem i ja bardzo lubię dodatek pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 25.11.2011 21:06
Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłam... Ale uwielbiam makaron, więc chętnie przepis wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak