Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hiszpańskie buciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 60 g
sól do smaku
mąka pszenna 150 g
woda 5 łyżek
jajko 4
brandy 1 łyżeczka
cukier drobny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: hiszpańskie buciki

zagotować w głębokim garnku masło, wodę i sól. energicznym ruchem wsypać całą mąkę i mieszać tak długo, az powstałą bryła ciasta będzie odstawała od dna. Garnek zdjąć zognia i wkręćić do cista 1 jajko. Lekko przestudzić, a nastepnie dodać stopniowo po 1 jajku i brandy. Ciasto utrzeć na gładka masę. Podgrzać olej do temp 170 stopni. szprycerką wyciskać gwiazdeczki bezpośrednio na olej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak