Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki czekoladowo-kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
cukier 1/2 szklanki
mleko 1/4 szklanki
kakao 3 łyzki
płatki kukurydziane 1, 3 szklanki
bakalie 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki czekoladowo-kukurydziane

Masło, cukier, mleko i kakao rozpuszczamy w garnku, gotujemy chwilę. Do ciepłego dodajemy bakalie i pokruszone płatki kukurydziane. Możemy dodać dowolny aromat. Przekładamy do prostokątnego naczynia, studzimy do temperatury pokojowej, potem wkładamy do lodówki. Kroimy na kwadraty lub prostokąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 17.01.2014 08:25
jakie fajniutkie :-)
Wacław 25.05.2012 09:52
fajny deser !
smakowita 27.11.2011 20:20
rewelacyjne
Olaa 25.11.2011 08:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak