Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka wegańskie na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 500 g
mąka pszenna 200 g
kasza manna 15 g
mąka kukurydziana 2 łyżki
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
margaryna
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka wegańskie na słodko

Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać obie mąki, kaszę mannę(nie gotowaną). Wyrobić na ciasto dodając w razie potrzeby odrobinkę wody(zależy to od ziemniaków). Następnie na oprószonym mąką blacie formować 2 wałeczki, lekko rozpłaszczyć i kroić na kopytka. Wrzucać na gotującą, osoloną wodę i gotować ok. 2-3 minuty od czasu wypłynięcia. Na patelni podrumienić bułkę tartą, dodać margarynę i mieszać do roztopienia. Gotowe kopytka wyłożyć na talerz, wyłożyć bułkę i posypać cukrem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 07.12.2011 12:11
super ;)
ronald88 29.11.2011 11:00
super
lolajna7 24.11.2011 17:31
po zrobieniu zdjęcia, kopytka utaplałam w bułce i posypałam cukrem i tak polecam zrobić :)
lolajna7 24.11.2011 17:30
można użyć np. ziemniaków z dnia poprzedniego, które zostały po obiedzie(przechowywanych do tego czasu w lodówce)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak